امروزه پیشرفت علم و فناوری در بسیاری از صنایع و ساخت ابزار و وسایل مدرن سبب ایجاد حس امنیت و آرامش در اکثر افراد جامعه شده است. یکی از این ابزارهای کاربردی قفلهای برقی بودند که چند سالی است روانهی بازار شدهاند. قفل بودن درب مخصوصا هنگام شب و یا هنگامی که برای مدت طولانی منزل را ترک میکنید، آرامش خاطر و امنیت را برای شما به همراه دارد. امروزه ما شاهد قفلهایی هستیم که حتی با اثر انگشت و یا از طریق کارت و ریموت باز میشوند.
اگرچه در ابتدای ورود این قفلها، بسیاری از افراد آن را ناکارآمد میپنداشتند اما امروزه با توجه به نیاز به امنیت بالا در بسیاری از ساختمانها، دیگر ابزار غریبی به حساب نمیآیند و به عنوان یک کالای پیشرفته در اکثر مجتمعهای مسکونی و ساختمانهایی که نیاز به امنیت بالاتری در آنها احساس میشود استفاده میشوند. ما در این صفحه قصد داریم در خصوص قفل برقی درب اتوماتیک و انواع مختلف آن صحبت کنیم.
درب اتوماتیک شیشه ای
در قفلهای قدیمی، قفل دارای زبانهای است که هنگام عمل کردن قفل در سه یا چهار حالت این زبانه بیرون میآید و درب قفل میشود. این نوع قفلها از امنیت بسیار پایینی برخوردارند به طوری که با وارد کردن فشار و ضربه از بیرون درب و یا بغل به راحتی درب باز میشود. در دربهای دولنگه هم اگر فشار به یک لنگه از درب که زبانهی قفل در آن قرار دارد وارد شود، به راحتی زبانه جدا شده و درب باز میشود.
در مورد دربهای داخل بنا نیز وضعیت به همین صورت است. امروزه حتی دربهای ضد سرقت هم به راحتی با کارتهای اعتباری، سنجاق و یا حتی چیزهایی که ممکن است به ذهن هیچ کدام از شما خطور نکند، باز میشوند. قفلهای امروزی اینچنین نیستند به طوریکه هنگام خروج از منزل به مدت طولانی خیالتان کاملا آسوده است. زیرا این قفلها به هیچ طریق فیزیکی یا آوردن فشار و ضربهی بسیار بالا روی لنگهی دوم درب، اصلا باز نمیشوند. قفلهای برقی توانایی تحمل فشار 1.5 تن را دارند. قفلهای جدید از دو بخش قفل و کانکتور برق تشکیل شده اند و پروسهی نصب قفل برقی درب اتوماتیک بدین صورت است که کانکتور ارتباط بین قفل و منبع تغذیهی برق را برقرار میکند.
قفل برقی درب اتوماتیک زبانهای معمولا برای دربهای نفر رو حیاط استفاده میشود. این نوع قفلها ضامن دار هستند و یک شستی روی آنها قرار گرفته است. در صورت لزوم از شستی استفاده میشود. قفلهای برقی زبانهای از این قابلیت برخوردارند که در صورت ترک منزل به مدت طولانی میتوانید آن را از بیرون قفل کنید. با این کار شستی قفل کاملا غیر فعال شده و امکان باز کردن درب اصلا وجود ندارد.
معمولا برای ایمنی بیشتر مخصوصا در دربهایی که کنار قفل از شیشه روی درب استفاده شده است، بهتر است شستی غیر فعال شود. این کار را با استفاده از یک سوییچ داخل قفل برقی انجام میدهند و درب را از داخل قفل میکنند. در این گونه مواقع امکان باز کردن درب به صورت دستی و از روی شستی روی قفل وجود ندارد. در این گونه مواقع قفل توسط کلیدی که نزدیک درب است فعال میشود. این کلید هنگام نصب قفل برقی اتوماتیک توسط نصاب در مکانی که دید زیادی ندارد و فقط اهالی ساختمان از جای آن باخبرند قرار دارد. این شاسی با گرفتن سیم جداگانهای که از سیستم برقی آیفون گرفته شده است فعال میشود. وجود آپشن غیر فعال شدن شستی باعث شده است که این قفل از درجهی ایمنی بالایی نسبت به دیگر انواع قفل برقی درب اتوماتیک برخوردار باشد.
قفلهای برقی کله گاوی برای دربهای پارکینگی که با جکها و ریموت باز و بسته میشوند به کار میرود. در این نوع قفل برقی درب اتوماتیک، دیگر شستی وجود ندارد و نمیتوان آن را توسط کلید و به صورت مکانیکی قفل کرد. زیرا این مدل قفلها برقی هستند و با برق کنترل میشوند. شما تنها میتوانید با قرار دادن سوییچ، دکمهی قرمز را فعال و یا غیر فعال کنید. به دلیل نداشتن شاسی، قفل کله گاوی امنیت پایینتری نسبت به قفل برقی زبانهای دارد.
یکی از آپشنهای بسیار پر کاربرد که در قفلهای برقی کلهگاوی موجود است این است که شما میتوانید قفل خودکار درب را غیر فعال کرده و درب را تا هر زمان که بخواهید باز نگه دارید. برای این کار باید شستی قرمز را با دست فشار داده و پس از چرخاندن سوییچ ضامن قفل را آزاد کنید. بدین طریق درب شما کاملا آزاد عمل کرده و درب تا هر زمان که بخواهید باز میماند. این آپشن قفل برقی درب اتوماتیک، هنگام اسباب کشی بسیار پر کاربرد است. بعد از اتمام کار هم اگر سوییچ را دوبار در جهت عکس دفعهی قبل بچرخانید، قفل به حالت قبل برگشته و به طور خودکار پس از خروج شما، درب قفل میشود.
لازم به ذکر است که تمامی انواع قفل برقی درب اتوماتیک یک زبانهی خلاص کن دارند. هنگامی که برق قطع میشود درب در حالت خلاص قرار میگیرد و تردد به راحتی صورت میگیرد.
در برخی از انواع پیشرفتهی قفل درب اتوماتیک، امکان باز کردن درب از چهار طریق تگ، کارت، ریموت و کلید وجود دارد. بدین صورت که با نزدیک کردن تگ یا کارت روی آنتنی که روی درب نصب شده است و یا آنتنی که روی خود دستگاه وجود دارد، میتوان به درب فرمان داد و آن را باز کرد. امروزه برای مکانهایی که نیاز به امنیت بالا در آنها احساس میشود، قفلهایی استفاده میشود که علاوه بر آپشن استفاده از تگ و یا کارت خوان دارای صفحه کلید رمز دار، حسگر اثر انگشت و یا حتی حسگر تشخیص چهره نیز میباشند.
اگر میخواهید درب واحد منزلتان از امنیت بالایی برخوردار باشد بهتر است قفل برقی روی آن نصب کنید. این نوع قفلها مانند قفل برقی درب پارکینگ با ریموت فعال میشوند. برای دربهای داخلی ساختمان استفاده از قفل برقی عادی و ضد سرقت میتواند گزینهی خوبی باشد.
معمولا برای نصب قفل جدید روی درب فقط کافیست مغزی قفل را عوض کرد و تغذیهی ریموتی را جایگزین کرد. باید دقت شود که دستگیرهی متحرک خارجی دربهایی که این مکانیزم روی آنها فعال میشود باید تعویض شوند و دستگیرهی ثابت جایگزین آن گردد. بدین ترتیب درب از سمت خارج فقط از طریق کلید یا ریموت کنترل باز و بسته میشود. نصب این سیستم روی دربهای ضد سرقت که دستگیرهی خارجی ثابت است آسانتر است. این نوع دربها نیز مانند دربهای اتوماتیک پارکینگی میتوانند مجهز به کارتخوان، صفحه کلید رمز دار، حسگر اثر انگشت و سنسور تشخیص چهره شوند.
برای نصب قفلبرقی روی دربهای نفر رو و یا پارکینگی کافیست قفل قدیمی باز شود و قفل برقی جایگزین آن گردد. قفل قدیمی به راحتی با باز کردن چند پیچ جدا میشود. بعد از آن پلیتهایی که در جعبهی دستگاه وجود دارد، روی درب جوش داده میشوند تا قفل برقی روی آن قرار گیرد. اگر دقت کنید روی پلیت ها عکس یک فلش نمایان است. این فلش روی پلیت مربوط به زبانهی قفل و پلیت خود قفل وجود دارد. هنگام نصب این یراق آلات باید دقت شود که فلشها در یک راستا قرار گیرند. پلیتها معمولا یا روی درب پیچ میشوند و یا جوش میخورند.
بسیاری از نصابها خودشان کار جوشکاری را هم انجام میدهند. البته باید این نکته را مد نظر داشت که پیش از جوشکاری، آهن اضافی درب که کنار قفل قدیمی بود برش داده شود. پس از آن میتوان یراق آلات را روی درب جوش داد و قفل برقی و زبانهی قفل را توسط پیچ آلن روی پلیتها سوار کرد. پس از انجام تمامی این مراحل، قفل برای کاربرد دستی فعال شده و با فشردن شستی، زبانهای که داخل قفل قرار گرفته است باز میشود. در مرحلهی آخر باید سیم آیفون را به قفل نصب کرد تا بتوانید درب را با آیفون هم به راحتی باز و بسته کنید.
این نوع قفلها در دو نوع 12 ولت و 24 ولت در بازار موجودند. اگر از قفل برقی 12 ولت استفاده میکنید، قفل کله گاوی بدون نیاز به هیچ واسطهای به جای قفل در باز کن نصب میشود. اما اگر قفل برقی شما 24 ولت است باید از ترانس مخصوص قفل و یا رله استفاده کنید. ترانسها جریان الکتریکی قفل برقی را تامین میکنند. رله ها نیز برای کنترل ولتاژ یک مدار به کار میروند.
گروه صنعتی ماندگار از حدود 20 سال پیش با هدف تولید انواع درب اتوماتیک شیشهای، درب اتوماتیک پارکینگ و درب اتوماتیک ریلی و بیمارستانی تولید گشت. این گروه در کنار تولید انواع دربهای اتوماتیک اقدام به ساختن دیگر قطعات و ملزومات این نوع دربها نیز نموده است. درب اتوماتیک ماندگار دارای نمایندگی انحصاری و همکاری با شرکتهای اروپایی مانند DTEC ERREKA اسپانیا است. سابقهی درخشان این مجموعه در تولید انواع درب اتوماتیک، حضور کارشناسان مجرب، متخصص و کارآزموده، خدمات پس از فروش عالی و همچنین سرویسهای دورهای دربهای نصب شده توسط کارشناسان زبده از مواردی است که سبب شناخته شدن این مجموعه به عنوان یک برند معتبر بازار شده است.
با توجه به نیاز بسیاری از مجتمعهای مسکونی، ادارات، کارگاههای صنعتی و مراکز حفاظتی به امنیت بالا بهتر است قفل برقی درب اتوماتیک در سطوح وسیعتری به کار گرفته شود. این قفلها بر اساس اندازه، نوع و کارکردشان در انواع مختلفی در بازار عرضه میشوند و هر کدام آپشنهای متعددی دارند. هر شخصی متناسب با نیاز خود از یکی از انواع مختلف این قفلها استفاده میکنند. مثلا اگر شما نیاز دارید مکانی که در آن قرار دارید از لحاظ ایمنی تحت کنترلهای شدیدی قرار گیرد بهتر است از قفلهایی که دارای آپشن صفحه کلید رمز دار و یا قابلیت تشخیص چهره، اثر انگشت و ... را دارند استفاده کنید.
در خصوص نصب قفل برقی درب اتوماتیک هم باید به شما بگوییم که نکات ظریف و حساسی در نصب قفل وجود دارد. به همین دلیل بهتر است راهاندازی آن توسط یک تکنسین مجاز صورت گیرد. برای انتخاب بهترین قفل، می توانید از مشاوره کارشناسان درب ماندگار بهره مند شوید. با این کار علاوه بر اینکه خیال شما از نصب صحیح قفل آسوده خواهد بود، باعث میشود که بتوانید از گارانتی محصول هم استفاده کنید.